top of page
Søg

Hvad er cold brew kaffe og hvorfor bør du drikke det?

Opdateret: 16. jul. 2020

Hvad er cold brew kaffe?

Cold Brew kaffe, eller på dansk koldbrygget kaffe, er som navnet indikerer kaffe brygget på koldt vand. Derudover er bryggetiden ved cold brew kaffe væsentligt længere end ved normal kaffe. Et cold brew kaffebryg kan tage fra 4 timer helt op til 24 timer alt efter hvilken smag og styrke der ønskes. Cold brew kaffe brygges typisk i en cold brew kaffekande, som stilles i køleskabet i den ønskede bryggetid.


Fordelene ved cold brew kaffe

Der er tre primære fordele ved cold brew kaffe, som er årsag til at det hurtigt er blevet så populært. Først og fremmest er der den fordel at koldbrygget kaffe ikke indeholder kaffesyrer på samme måde som normal kaffe gør, da kaffesyrer ikke ekstrakteres fra kaffen under koldbrygning. Dette betyder altså at kaffen smager bedre, og er meget bedre for maven. Derudover udvindes koffeinen bedre gennem koldbrygning end ved normal kaffe. Sidst men ikke mindst, synes mange simpelthen også bare at cold brew kaffe smager bedre end normal kaffe, da det har en mere frisk og sød smag.


Cold brew kaffe fremgangsmåde:

Her kan en af vores tre kander fra vores cold brew kollektion med fordel bruges.

  1. Hæld kaffen i filterbeholderen. (Ca. 80g per 1 liter vand)

  2. Hæld vand i kanden.

  3. Stil kanden i køleskabet. (4-24 timer)

  4. Server med isterninger.

  5. Hæld evt. lidt fløde i.

Et par enkelte måder at nyde cold brew kaffe på:

Iskaffe


0,5 - 1 dl Koldbrygget Kaffe

1,5 - 2,5 dl Sødmælk

Isterninger!


Kom isterningerne i et glas, tilsæt herefter mælken og så kaffen. Rør godt rundt og nyd imens den er kold! Dette er en meget simpel iskaffe, men altid en sikker vinder, hvis du har lyst til noget koldt.


Iskaffe med fløde


2-3 dl Koldbrygget Kaffe

Fløde efter behag

Isterninger!


Kom isterningerne i et glas og tilføj herefter kaffen. Hæld fløde i glasset alt efter behag. Her får du den en vildt lækker iskaffe der minder meget om dem du får på cafeer som Espresso House og Starbucks.


Kaffe-tonic


0,5 dl Koldbrygget Kaffe

1,5 dl Tonic

Isterninger!


Kom isterningerne i glasset, herefter tonicen og så kaffen. Rør stille og roligt rundt og nyd drinken. Dette er en drink, som er perfekt til en varm sommerdag.
0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Der er altid en intens on-going diskussion om, hvorvidt kaffe er sundt eller usundt, og dette skyldtes, at et overforbrug af kaffe helt klart kan komme med negative konsekvenser for ens helbred. Sådan

bottom of page