top of page
Søg

Er kaffe sundt eller usundt?

Der er altid en intens on-going diskussion om, hvorvidt kaffe er sundt eller usundt, og dette skyldtes, at et overforbrug af kaffe helt klart kan komme med negative konsekvenser for ens helbred. Sådan er det dog med de fleste ting, hvis man har et overforbrug.


3-5 Kopper kaffe om dagen er sundt!


Der er dog en bred enighed om, at 3-5 kopper kaffe om dagen er sundt, og bidrager med mange sundhedsfordele.


Koffein

Koffeinindholdet i kaffe er naturligvis det der er diskuteret mest, og som alle kender til. Dette skyldtes den hurtige opkvikkende effekt koffein har på kroppen. Hvis man holder koffeinindtaget til omkring 400mg om dagen (3-5 kopper), så er der ingen bivirkninger overhovedet og koffein er faktisk en god del af en sund og afbalanceret kost.


Anti-oxidanter

Kaffe bliver hele tiden undersøgt for sine sundhedsfordele og ulemper, og en ting som forskerne hele tiden fremhæver er kaffens høje indhold af antioxidanter, som er en meget positiv egenskab. Herunder indeholder kaffe et højt indhold af antioxidanten chlorogensyre, som kan beskytte mod kræft. Meget forskning viser, at kaffe beskytter kroppen mod kræft, og at et moderat indtag af kaffe derfor mindsker risikoen for kræft, specielt i tyktarmen, endetarmen, leveren, mund og hals.


Bekæmper Sukkersyge

Specielt mennesker der lider af sukkersyge kan have godt af at drikke de anbefalede 3-5 kopper kaffe om dagen. Personer med en større risiko for at udvikle diabetes bør drikke kaffe, da flere forskere er kommet frem til den konklusion at 3-5 kopper kaffe om dagen sænker risikoen for type 2-diabetes med helt op til 47 procent.


Derudover er der også studier der viser, at 3-5 kopper kaffe om dagen er godt for personer med astma eller bronkitis, da kaffen nedsætter antallet af anfal, og også kan gøre anfaldene mindre slemme.


Vægttab eller vedligeholdelse

Kaffe er perfekt til folk der vil tabe vægt, eller holde vægten nede, da kaffe har en stærk effekt på centralnervesystemet, hjertet og stofskiftet. En god kop kaffe stimulerer disse, hvilket resulterer i, at man øger fedtforbrændingen.


Stortset alle studier der er lavet om kaffe konkluderer, at kaffe virker slankende.


Kaffe kan være skidt for dig, hvis du har en tendens til mavesår eller et højere niveau af mavesyre og sure opstød end normalt. Her kan cold brew kaffe dog være en fordel for dig, da cold brew kaffe indeholder et MEGET (tæt på intet) lavere indhold af kaffesyrer, end normal kaffe,


Håber denne artikel gav dig mere viden omkring nogle af kaffe's sundhedseffekter. Hvis vi mangler noget må du endelig sende en mail til support@coffeepot.dk og vi vil tilføje det med det samme!

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page